Smažené vaječné krupky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 19.4 mg
- Vláknina 1890 mg
- Vitamín A 1890 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál vsypeme hladkou mouku, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto.
-
2
Těsto nahrubo nastrouháme, rozložíme na čistou utěrku a necháme úplně proschnout.
-
3
Na pánvi na rozpáleném másle smažíme usušenou vaječnou strouhanku dozlatova.
-
4
Používáme jako zavářku do masových vývarů nebo do zeleninových polévek.