Tagliatelle s máslem česnekovým
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 34 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 275.3 mg
- Draslík 110.7 mg
- Vláknina 20776.8 mg
- Vitamín A 20776.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší misky nasypeme mouku a špetku soli. Uděláme uprostřed důlek, do něj rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce oleje a zpracujeme těsto. Hněteme ho, aby bylo propracované, poté přikryjeme a necháme odpočinout 15 minut.
-
2
Z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme požadované tvary. Těstovinovou placku rozkrájíme na tenké dlouhé pásky široké 1 cm.
-
3
Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme 1 lžíci oleje a těstoviny. Vaříme 3 minuty. Poté necháme okapat.
-
4
Smícháme rozetřený česnek, máslo a petrželku. Zamícháme do těstovin, osolíme, opepříme a ihned podáváme.