Omáčka z Hermelínu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 10.4 mg
  • Vláknina 639.8 mg
  • Vitamín A 639.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 783.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku.

  • 2

    Do jíšky vmícháme na kostičky nakrájený sýr a když se rozpustí, postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání zvolna povaříme asi 10 minut a odstavíme z plotny.

  • 3

    Do omáčky přidáme kmín, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku a petrželku.

  • 4

    Omáčku podáváme k různým druhům vařených těstovin.

Komentáře k receptu