Rýže s hráškem a smaženými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Hrách vařený
  • 0.75 hrnek Rýže dlouhozrnná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 480 mg
  • Vláknina 17641 mg
  • Vitamín A 17641 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vsypeme do kastrůlku a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Na pánev s 1 lžící rozehřátého oleje vlijeme rozkvedlaná vejce a za stálého míchání je necháme ztuhnout.

  • 3

    Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, nasekanou cibulku a předem uvařený hrášek. Vše za stálého míchání krátce osmahneme. Potom vmícháme rýži a usmažená vejce, ochutíme sójovou omáčkou a mírně osolíme. Promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu