Chřest po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 2 ks Chřest bílý
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Olej olivový extra panenský
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 965 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 123.9 mg
  • Vláknina 414.7 mg
  • Vitamín A 414.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme chřest, tuhé konce odřízneme a opláchneme.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme cukr a vložíme chřest, vaříme doměkka.

  • 3

    Vodu slijeme. Připravíme si sýrovou zálivku - nastrouháme nivu, přidáme prolisovaný česnek, olej a nasekanou bazalku.

  • 4

    Šleháme, až se vše spojí.

  • 5

    Teplý chřest přendáme na talíř a zalijeme zálivkou.

Komentáře k receptu