Chřest po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 94 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 123.9 mg
- Vláknina 414.7 mg
- Vitamín A 414.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme chřest, tuhé konce odřízneme a opláchneme.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme cukr a vložíme chřest, vaříme doměkka.
-
3
Vodu slijeme. Připravíme si sýrovou zálivku - nastrouháme nivu, přidáme prolisovaný česnek, olej a nasekanou bazalku.
-
4
Šleháme, až se vše spojí.
-
5
Teplý chřest přendáme na talíř a zalijeme zálivkou.