Bramborový guláš se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 3 g Kmín drcený
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Paprika mletá pálivá
  • 200 g Špekáčky
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 130 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Masox
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 10.4 mg
  • Draslík 944.6 mg
  • Vláknina 12914 mg
  • Vitamín A 12914 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, špekáčky na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme brambory, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, ochutíme kostkou masoxu, kmínem a povaříme. Ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme k bramborám, přidáme pokrájené špekáčky a dovaříme.

  • 3

    Bramborový guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu