Omáčka povidlová I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 61 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 3 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 0.6 mg
- Vláknina 103.8 mg
- Vitamín A 103.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a necháme povařit.
-
2
Poté přidáme skořici a citrónovou kůru a necháme vařit cca 10 min.
-
3
Na závěr přidáme do omáčky povidla a povaříme ještě cca 5 minut.
-
4
Před servírováním dochutíme omáčku lžící rumu.
-
5
Omáčku podáváme k vařeným i pečeným moučníkům.