Salát bramborový s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 125 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 175 g Klobása Chipolatas
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Salát Rosso
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1084.8 mg
  • Vláknina 12209.5 mg
  • Vitamín A 12209.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory 20 minut, poté necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Listy salátu obložíme servírovací mísu. Vlažné brambory nakrájíme na plátky a klademe ve vrstvách na listy salátu s plátky zelené papriky, červené cibule, italské klobásy, čerstvou bazalkou a sušenými rajčaty.

  • 3

    Rozšleháme v misce ocet, olivový olej, rajčatový protlak, sůl a pepř.

  • 4

    Přelijeme zálivkou salát a ihned podáváme.

Komentáře k receptu