Mrkvový nákyp s tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 376 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 191.8 mg
- Draslík 106.5 mg
- Vláknina 9880.6 mg
- Vitamín A 9880.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky, vsypeme do kastrolu, osolíme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Mrkev vyjmeme, najemno nasekáme a smícháme s krupicí.
-
2
Tvaroh s vejci a cukrem našleháme do pěny a vmícháme do mrkve.
-
3
Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem.
-
4
Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova asi 25 minut.
-
5
Podáváme s kopečkem zakysané smetany.