Salát bramborový s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 300 g Tuňák v oleji
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Majonéza light
  • 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Limetková kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 686.5 mg
  • Vláknina 8495.5 mg
  • Vitamín A 8495.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájené na čtvrtky vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut, necháme okapat a dáme vychladnout do misky. Vmícháme pokrájenou zelenou papriku na plátky, plátky červené cibule a kukuřičky.

  • 2

    Bramborovou směs přendáme do servírovací mísy a navrch dáme kousky tuňáka a černé sekané olivy. Osolíme a opepříme.

  • 3

    V misce smícháme kysanou smetanu, majonézu, rozetřený česnek, limetkovou šťávu a kůru.

  • 4

    Zálivkou přelijeme tuňáka a olivy a podáváme.

Komentáře k receptu