Salát bramborový s tuňákem
Suroviny
- 450 g Brambory
- 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 300 g Tuňák v oleji
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olivy černé
- 2 polévková lžíce Majonéza light
- 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Limetková kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 9 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 686.5 mg
- Vláknina 8495.5 mg
- Vitamín A 8495.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájené na čtvrtky vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut, necháme okapat a dáme vychladnout do misky. Vmícháme pokrájenou zelenou papriku na plátky, plátky červené cibule a kukuřičky.
-
2
Bramborovou směs přendáme do servírovací mísy a navrch dáme kousky tuňáka a černé sekané olivy. Osolíme a opepříme.
-
3
V misce smícháme kysanou smetanu, majonézu, rozetřený česnek, limetkovou šťávu a kůru.
-
4
Zálivkou přelijeme tuňáka a olivy a podáváme.