Salát marocký
Suroviny
- 175 g Kuskus
- 100 g Okurka salátová
- 175 g Cizrna konzervovaná
- 60 g Hrozinky
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Pomeranče
- 4 ks Salát hlávkový
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1.5 dl Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 99 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 547.3 mg
- Vláknina 21842.3 mg
- Vitamín A 21842.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nasypeme kuskus a zalijeme horkou vodou, necháme máčet 15 minut, poté promícháme. Přidáme do kuskusu pokrájené jarní cibulky, okurku, cizrnu, pokrájenou zelenou papriku, hrozinky, sůl, pepř a promícháme.
-
2
Do misky dáme jogurt, pomerančovou kůru, mátu a promícháme. Touto zálivkou přelijeme směs kuskusu a promícháme.
-
3
Oddělíme kůru a dužinu pomerančů, dužinu pokrájíme na dílky a odstraníme blány.
-
4
Talíře pokryjeme listy hlávkového salátu, směs kuskusu rozdělíme na salát a navrch dáme dílky pomerančů.
-
5
Podáváme.