Holoubata po debrecínsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1310 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 175.5 mg
- Draslík 1093.9 mg
- Vláknina 11607.5 mg
- Vitamín A 11607.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 156.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná holoubata osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny a převážeme. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, zalijeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
-
2
Mezitím připravíme zeleninu. Kapustu nakrájíme na malé kusy a spaříme vařící vodou. 50g slaniny pokrájíme na kostičky, vyškvaříme, na ní osmažíme cibuli nadrobno do růžova, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme kapustu, mrkev a papriku na nudličky, nakonec dunajskou klobásu na plátky. Zakryjeme a dusíme do měkka.
-
3
Upečená holoubata rozpůlíme, přelijeme hotovou omáčkou ze zeleniny.