Tabbouleh salát
Suroviny
- 100 g Olivy černé
- 60 g Sýr Gruyére
- 125 g Pšenice Špalda
- 40 g Arašídy
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Máta
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 0.5 ks Limetka
- 1 stroužek Česnek
- 6 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 33 g
- Sodík 952 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 239.7 mg
- Vláknina 10912.1 mg
- Vitamín A 10912.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nasypeme drcenou pšenici, zalijeme vroucí vodou a necháme namáčet hodinu, až se většina vody vstřebá.
-
2
Na plát grilu dáme půlky paprik slupkou vzhůru a pečeme, až slupka zčerná. Necháme mírně vychladnout. Poté odstraníme slupku a papriku nakrájíme na tenké proužky.
-
3
Ušleháme rozetřený česnek, limetkovou kůru, šťávu a olej. Přidáme pepř, sůl a šleháme, dokud se vše nespojí. Přidáme 4.5 lžičky zálivky k paprice a zamícháme.
-
4
Pšenici necháme okapat a osušíme, pak ji dáme do misky. Přidáme sekanou petrželku, mátu, jarní cibulky, olivy a arašídy a promícháme. Do zbylé zálivky přidáme citronovou šťávu a zamícháme do salátu.
-
5
Salát rozdělíme na dva talíře.
-
6
Sýr nakrájíme na proužky a smícháme s proužky papriky. Lžící přidáme ke straně pšeničného salátu.
-
7
Podáváme studené.