Pagáče s brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Sýr Brynza
  • 8 g Sůl
  • 15 g Tuk
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 805 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 194.9 mg
  • Draslík 27.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, rozdrobíme brynzu, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme aspoň hodinu odležet, raději déle. Z těsta vyválíme silnější placku, ze které hrníčkem vykrajujeme koláčky. Plech vymastíme tukem, vyskládáme na něj pagáče, potřeme žloutkem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut.

  • 2

    Pagáče upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu