Pagáče s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 41 g
- Sodík 805 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 194.9 mg
- Draslík 27.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, rozdrobíme brynzu, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme aspoň hodinu odležet, raději déle. Z těsta vyválíme silnější placku, ze které hrníčkem vykrajujeme koláčky. Plech vymastíme tukem, vyskládáme na něj pagáče, potřeme žloutkem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut.
-
2
Pagáče upravíme na mísu a podáváme.