Zeleninová jambalája

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 75 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 225 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 50 g Hrášek mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 kávová lžička Kreolské koření
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 855 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 523.2 mg
  • Vláknina 12368.5 mg
  • Vitamín A 12368.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou doměkka. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat. Dáme stranou.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a osmahneme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli 3 minuty.

  • 3

    Přidáme do pánve pokrájenou papriku, lilek, hrášek, rozpůlené kukuřičky a růžičky brokolice. Za občasného míchání smažíme 3 minuty. Přidáme zeleninový vývar, rajčatový protlak, vločkové chilli, konzervovaná rajčata a kreolské koření.

  • 4

    Osolíme, opepříme a 20 minut vaříme. Neloupanou rýži vmícháme do směsi a vaříme za stálého míchání 4 minuty.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu