Italská minestrone
Suroviny
- 40 g Sýr Parmezán
- 100 g Těstoviny konzumní
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 750 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Brambory rané
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rajčata
- 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
- 2 stroužek Česnek
- 0.84 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1159 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 632.1 mg
- Vláknina 16690 mg
- Vitamín A 16690 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vyšší pánvi rozpálíme olivový olej. Do rozehřátého oleje postupně vkládáme jemně nakrájenou cibuli, prolisované dva stroužky česneku, mrkev pokrájenou na menší kostičky, bramboru a cuketu na kostky o hraně asi 1 centimetr a pokrájenou jednu čtvrtinu hlávky bílého zelí. Dobře osmahneme, než zelenina úplně nezměkne, tedy 5 - 7 minut.
-
2
Vyjmeme z pánve a vložíme do většího hrnce, kam přidáme nakrájená rajčata. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a počkáme, než směs dosáhne bodu varu. Potom stáhneme plamen a polévku pomalu vaříme ne mírném ohni přibližně 20 minut. Do hrnce nyní vložíme těstoviny, osolíme a opepříme podle chuti a minimálně ještě 15 minut vaříme. Potom zkusíme, jsou-li už těstoviny al dente, tedy na skus. Pokud ano, rozdělíme hotovou polévku do talířů. Přizdobíme ji ještě lžičkou parmezánu a pesta.