Houskové knedlíky s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
- Sacharidy 184 g
- Tuky 13 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 79.8 mg
- Draslík 182.1 mg
- Vláknina 15243 mg
- Vitamín A 15243 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme kvásek. Zahřejeme zhruba 250ml mléka. Když je mléko vlahé, zamícháme v něm trochu cukru a posypeme jej nadroleným droždím. Takto necháme zhruba 15 minut v teplé místnosti.
-
2
Mezitím nakrájíme petrželku na jemno a rohlíky na malé kousky, ty na pánvi s trochou másla opražíme dokřupava.
-
3
V míse smícháme mouku, sůl, petrželku, vejce a připravený kvásek.
-
4
Když se veškeré suroviny spojí přisypeme připravené kousky rohlíků, jestliže je těsto příliš sypké pomůžeme si přilitím po troškách mléka, které má pokojovou teplotu.
-
5
Vypracované těsto necháme přibližně 40 minut kynout.
-
6
Po uplynulé době vytvarujeme z těsta knedlíky, které ještě necháme zhruba 10 minut kynout.
-
7
Mezitím ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu.
-
8
Do vroucí vody vložíme knedlíky a necháme 10 minut vařit, po deseti minutách se snažíme knedlíky pootočit. A ještě 10 minut vaříme.
-
9
Hotové knedlíky přendáme na talíř, necháme krátce vychladnout a za pomoci nití knedlíky nakrájíme na plátky o šíři zhruba 1,5cm.
-
10
Ihned servírujeme.