Vínová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 6 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 173 mg
- Vláknina 795 mg
- Vitamín A 795 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku rozklepneme vejce, přilijeme víno, vodu a dobře rozkvedláme. Přidáme vanilkový cukr, krupicový cukr, strouhanou citronovou kůru, důkladně promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme 5 minut a odstavíme.
-
2
Polévku rozdělíme do ozdobných misek a ještě horkou podáváme.