Ořechovo-jogurtový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 375 g Mouka pšeničná hladká
  • 90 g Semínka slunečnicová loupaná
  • 90 g Směs ořechů
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 11.7 mg
  • Draslík 317.7 mg
  • Vláknina 4635.6 mg
  • Vitamín A 4635.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké míse smícháme mouku, víno a prášek do pečiva. Zamícháme a přidáme ještě na drobno nasekané ořechy a slunečnicová semínka. Opět zamícháme. Nyní přidáme med, jogurt, mléko a olej. Vše smícháme a pořádně promícháme v měkké těsto.

  • 2

    To následně přendáme do olejem vymazané formy na chléb a posypeme slunečnicovými semínky. Pak už jen dáme do trouby a pečeme zhruba jednu hodinu.

Komentáře k receptu