Jeseter na maďarský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 84 g
- Sodík 1072 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 238.6 mg
- Draslík 947.4 mg
- Vláknina 5520.8 mg
- Vitamín A 5520.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jesetera očistíme, zbavíme ploutví, hlavy, kůže a naporcujeme. Porce ryby nasolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme uležet na tácu.
-
2
Mezitím odpad z ryby dáme vařit s kořenovou zeleninou a bobkovým listem. Když je zelenina měkká, vývar scedíme a do čistého vložíme porce ryby. Vaříme velmi pomalu na mírném ohni asi 15 minut. Když je maso měkké vyjmeme je a uchováme teplé, vývar prudce vyvaříme na půl litru tekutiny a odstavíme. Vlijeme kysanou smetanu s ušlehaným žloutkem, nasekanou petrželkou a solí.
-
3
Hotovou omáčkou přelijeme porce ryby na talířích.