Jeseter na maďarský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 800 g Jeseter ruský
  • 100 g Mrkev kořen
  • 9 g Sůl
  • 100 g Petržel kořen
  • 60 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 1072 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 238.6 mg
  • Draslík 947.4 mg
  • Vláknina 5520.8 mg
  • Vitamín A 5520.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jesetera očistíme, zbavíme ploutví, hlavy, kůže a naporcujeme. Porce ryby nasolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme uležet na tácu.

  • 2

    Mezitím odpad z ryby dáme vařit s kořenovou zeleninou a bobkovým listem. Když je zelenina měkká, vývar scedíme a do čistého vložíme porce ryby. Vaříme velmi pomalu na mírném ohni asi 15 minut. Když je maso měkké vyjmeme je a uchováme teplé, vývar prudce vyvaříme na půl litru tekutiny a odstavíme. Vlijeme kysanou smetanu s ušlehaným žloutkem, nasekanou petrželkou a solí.

  • 3

    Hotovou omáčkou přelijeme porce ryby na talířích.

Komentáře k receptu