Hřebenatky v jablečné smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 25 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 844.2 mg
- Vláknina 172.1 mg
- Vitamín A 172.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi necháme zpěnit máslo a šalotku osmahneme na mírném ohni doměkka. Vmícháme utřený česnek a podusíme.
-
2
Podlijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří alespoň polovina. Přilijeme smetanu a vaříme do krémového stavu na mírném ohni. Poté přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Okořeníme solí, pepřem, cayenským pepřem a pokapeme citrónovou šťávou.
-
3
Hřebenatky očistíme, odkrojíme jikrový červený váček. Omáčku vrátíme zpátky do pánve. Vložíme k ní hřebenatky a vaříme na mírném ohni 3 minuty pod poklicí.
-
4
Šťovík očistíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme jej spolu s jikrami do pánve a prohřejeme.