Vepřové žebírko dušené na kmíně

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 2 g Kmín celý
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1240 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 83.4 mg
  • Draslík 314 mg
  • Vláknina 1037 mg
  • Vitamín A 1037 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vepřové pečeně odsekneme část obratlové kosti a maso opláchneme. Nasekáme porce, mírně je naklepeme, osolíme a krátce opečeme na části tuku. Na okrajích žebírka nařízneme, aby se nekroutila.

  • 2

    Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, dorůžova osmahneme na části tuku, přidáme kmín, vložíme žebírka a dusíme zvolna téměř doměkka.

  • 3

    Žebírka vyjmeme, ze zbylého tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozšleháme ji v základu od dušených žebírek. Rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Před koncem varu šťávu přisolíme.

  • 5

    Nakonec šťávu procedíme na žebírka a ještě velmi krátce vše podusíme.

Komentáře k receptu