Brambory se sýrem raclette
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 35 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1807.8 mg
- Vláknina 21914.8 mg
- Vitamín A 21914.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory buď uvaříme v osolené vodě doměkka nebo upečeme v troubě. Měkké brambory oloupáme, máme-li nové brambory neloupáme je, ohříváme je na vrchní desce rakletovače, nebo jinde v teple.
-
2
Plátky sýra roztavíme v pánvičkách rakletovače. Nemáme-li rakletovač, použijeme pánev, ohnivzdorný talíř nebo zapékací misku, které dáme do zahřáté trouby a sýr rozpustíme přímo na bramborách. Rozpouštíme-li sýr v rakletovači, brambory pak rozkrájíme a na nahřátých talířích přelijeme sýrem, nebo smáčíme v pánvičkách. Dosolíme, dopepříme či jinak okořeníme podle chuti. Můžeme přidat nakládanou cibulku, okurčičku ...