Šunka s medovo-hořčičnou kůrčičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1.5 kg Šunka od kosti
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1604 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 311.7 mg
  • Vláknina 292.4 mg
  • Vitamín A 292.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce postavíme pařáček s položenou šunkou od kosti, přilijeme vodu, aby se nedotýkala masa a přikryjeme pokličkou. Mírně vaříme asi 1 hodinu, šunka bude křehká, ale zachová si veškerou chuť díky vaření v páře. Nožem nařízneme kůžičku šunky do kosočtverců.

  • 2

    Z medu a cukru připravíme směs, nebude-li tekutá, zředíme ji horkou vodou. Přelijeme jí připravenou šunku, posypeme hořčičným semínkem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Krátce zapečeme, aby povrch zkaramelizoval a kůže se hezky vypekla.

Komentáře k receptu