Salát celerový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 187.4 mg
- Draslík 355.5 mg
- Vláknina 5589.8 mg
- Vitamín A 5589.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme celer, bulvu necháme v celku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do změknutí.
-
2
Do jiného hrnce dáme vařit vajíčka.
-
3
Nakrájíme na kousky salám.
-
4
Po vychladnutí necháme celer vychladnout. Nastrouháme jej na struhadle, i vajíčka. Přilijeme citronovou šťávu.
-
5
K celerům a vajíčkům přidáme nakrájený salám a tři lžíce tatarské omáčky nebo jogurtu.
-
6
Osolíme a opepříme.