Kaše z rýže a škeblí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 4 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 357.4 mg
- Vláknina 3150 mg
- Vitamín A 3150 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme a namočíme na 2 hodiny do vody a potom ji necháme na sítku okapat. Škeble očistíme kartáčkem, opláchneme je pod tekoucí vodou a lžičkou vybereme vnitřky, které nakrájíme na 3 cm kousky. Do okapané rýže přidáme sójovou omáčku a orestujeme ji na rozpáleném oleji v hrnci, k orestované rýži přidáme kousky škeblí a smažíme 2 minuty. Potom rýži se škeblemi zalijeme osolenou vodou, přivedeme k varu a potom, za občasného míchání, vaříme dalších 30 minut na mírném ohni.
-
2
Kaši se škeblemi podáváme teplou v miskách.