Kaše z rýže a škeblí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Rýže loupaná
  • 2 g Sůl
  • 400 g Škeble čerstvé
  • 13 ml Olej sezamový
  • 6 ml Omáčka sojová světlá
  • 1.6 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 357.4 mg
  • Vláknina 3150 mg
  • Vitamín A 3150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme a namočíme na 2 hodiny do vody a potom ji necháme na sítku okapat. Škeble očistíme kartáčkem, opláchneme je pod tekoucí vodou a lžičkou vybereme vnitřky, které nakrájíme na 3 cm kousky. Do okapané rýže přidáme sójovou omáčku a orestujeme ji na rozpáleném oleji v hrnci, k orestované rýži přidáme kousky škeblí a smažíme 2 minuty. Potom rýži se škeblemi zalijeme osolenou vodou, přivedeme k varu a potom, za občasného míchání, vaříme dalších 30 minut na mírném ohni.

  • 2

    Kaši se škeblemi podáváme teplou v miskách.

Komentáře k receptu