Šípková omáčka s jíškou
Suroviny
- 150 g Šípky sušené
- 100 ml Víno červené
- 200 ml Voda pitná
- 3 ks Nové koření celé
- 3 ks Pepř černý celý
- 0.5 ks Skořice celá
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 7 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 795.2 mg
- Vláknina 52436.3 mg
- Vitamín A 52436.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 223.7 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé šípky očistíme a v hrnci zalijeme vodou. Přimícháme víno, ocet, skořici, pepř, nové koření, citronovou šťávu, cukr a vaříme na mírném plameni, až se šípky rozvaří.
-
2
Do omáčky zašleháme jíšku, alespoň čtvrt hodiny povaříme a přecedíme.