Studená omáčka z uzené makrely

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 400 g Makrela uzená
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 ks Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 99.2 mg
  • Draslík 669 mg
  • Vláknina 3150 mg
  • Vitamín A 3150 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou makrelu vykostíme, stáhneme z kůže a rozmixujeme.

  • 2

    Očištěný a omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky.

  • 3

    Rozmixovanou makrelu v míse smícháme s jogurtem a zakysanou smetanou. Omáčku posypeme nakrájeným pórkem.

  • 4

    Podáváme k těstovinám nebo pečeným bramborám.

Komentáře k receptu