Bylinková omáčka s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 50 g Cibule
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 g Kerblík
  • 15 g Estragon
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1334 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 641.5 mg
  • Vláknina 5100 mg
  • Vitamín A 5100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky posekáme na jemno, cibuli nakrájíme nadrobno, houby pokrájíme na plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme houby, krátce osmahneme, přidáme cibuli a petrželku, orestujeme, zasypeme moukou, necháme spojit s tukem a zalijeme vývarem. Promícháme, provaříme, osolíme a opepříme. Přidáme posekané bylinky, povaříme nejméně 20 minut. Nakonec přidáme kerblík, estragon, ochutíme citronovou šťávou, necháme projít varem a odstavíme.

  • 3

    Omáčka je vhodná k vařenému masu.

Komentáře k receptu