Jehněčí burger s chilli
Suroviny
- 400 g Jehněčí maso
- 280 g Jogurt bílý
- 220 g Chilli papričky nakládané
- 250 ml Passata (drcená rajčata)
- 2 kávová lžička Sůl mořská
- 4 ks Žemle tuková
- 4 ks Špenát listový čerstvý
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Okurka salátová
- 1 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1630 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 158.5 mg
- Vláknina 3740.9 mg
- Vitamín A 3740.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 950.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na grilovací pánvi za občasného míchání opékáme asi 20 minut chilli papričky potřené olejem, až se na nich začnou dělat černé puchýřky. Následně je vložíme do mísy, kde je na 10 minut vzduchotěsně zakryjeme. Potom je oloupeme, přepůlíme a zbavíme stopky i semen.
-
2
V jiné míse smícháme mleté jehněčí maso, sůl a pepř a z této směsi zformujeme čtyři ploché placky. Potřeme je olejem a grilujeme 2 až 3 minuty po každé straně.
-
3
Burgrové housky podélně rozřízneme, jejich řezné plochy potřeme olejem, naolejovanou stranou vzhůru rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a opékáme v troubě pod grilem přibližně 1 minutu dozlatova. Poloviny housek potřeme okurkovou rájtou a jalapeňo dipem a na spodní díly navrstvíme jehněčí burgery, chilli papričky a mladý špenát. Dozdobíme, přiklopíme vrchními díly housek a podáváme.