Toasty s rajčaty a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chléb toastový
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 272.9 mg
  • Vláknina 7015 mg
  • Vitamín A 7015 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíčky toastového chleba opečeme v topinkovači, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, sýr nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme rajčata s cibulí, osolíme, opepříme a podusíme, dokud směs mírně nezhoustne.

  • 3

    Rajčatovou směs rovnoměrně rozdělíme na toasty, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut, jen co se sýr částečně roztaví.

  • 4

    Toasty upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu