Kvas chlebový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 2 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 57.7 mg
- Vláknina 3498 mg
- Vitamín A 3498 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Několik dní starý chléb nakrájíme a propečeme v troubě zhruba na 3 minuty.
-
2
Opečený chléb vložíme do větší nádoby a zalijeme horkou vodou, takto necháme zhruba 4 hodiny stát.
-
3
Poté vodu scedíme a do chleba přidáme droždí a cukr, přikryjeme a necháme kvasit asi 6 hodin. Když kvas bude pěnit, opět jej scedíme, poté nalijeme do sklenic, přihodíme pár hrozinek a zavíčkujeme.
-
4
Sklenice přendáme na chladné místo, za dva dny je kvas hotový a může se dál používat.