Papriky plněné kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Paprikové lusky čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 60 g Cibule
  • 100 g Salám měkký
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 25 g Tuk
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Smetana zakysaná 14%
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 333.5 mg
  • Vláknina 2013.8 mg
  • Vitamín A 2013.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, kapustu a salám na nudličky, rajčata na plátky, sýr nastrouháme a česnek prolisujeme. Paprikové lusky podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s kapustou a chvilku podusíme, přidáme česnek, salám, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

  • 3

    Pekáček vymažeme tukem, půlky paprik naplníme kapustovou směsí, vyskládáme do pekáčku a navrch položíme plátky rajčat. Do smetany přimícháme nastrouhaný sýr a vejce a papriky touto směsí zalijeme. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 15 minut.

  • 4

    Papriky rozdělíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu