Grilovaný chňapal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 9 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 138.8 mg
- Draslík 1396.8 mg
- Vláknina 93 mg
- Vitamín A 93 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feferonky zbavíme jádřince a pokrájíme na drobné kousky. Bazalku omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Obojí smícháme s citronovou šťávou a olejem. Rybu omyjeme, vykucháme a zbavíme šupin. Potřeme vnitřek marinádou, zbytkem potřeme povrch a dáme do alobalu.
-
2
Takto připravenou rybu grilujeme na rozpáleném grilu. Doba grilování závisí na typu grilu, cca 15-35 minut.