Grilovaný chňapal

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Feferony
  • 6 g Bazalka
  • 1500 g Chňapal červený
  • 15 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 1396.8 mg
  • Vláknina 93 mg
  • Vitamín A 93 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Feferonky zbavíme jádřince a pokrájíme na drobné kousky. Bazalku omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Obojí smícháme s citronovou šťávou a olejem. Rybu omyjeme, vykucháme a zbavíme šupin. Potřeme vnitřek marinádou, zbytkem potřeme povrch a dáme do alobalu.

  • 2

    Takto připravenou rybu grilujeme na rozpáleném grilu. Doba grilování závisí na typu grilu, cca 15-35 minut.

Komentáře k receptu