Grilovaná svíčková se salátem a dresinkem

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí svíčková
  • 4 g Petržel - nať
  • 80 g Šalotka
  • 45 ml Olej olivový
  • 30 ml Pesto
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 701.4 mg
  • Vláknina 3382.5 mg
  • Vitamín A 3382.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme. Salát omyjeme a natrháme na menší kusy. Petržel omyjeme a nasekáme na jemno. Česnek a šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, chilli papričky očistíme od jadřinců a pokrájíme na menší kusy.

  • 2

    Polovinu chilli papriček, česnek, 30ml oleje smícháme v misce. Zálivkou přelijeme maso a necháme 30 minut odležet.

  • 3

    Maso potom grilujeme 3-5 minut z každé strany.

  • 4

    Smícháme zbytek chilli, pesto, ocet, zbytek oleje, petržel a zálivkou přelijeme maso naservírované na kouscích salátu.

Komentáře k receptu