Vepřový bůček debrecínský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1214 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 270.7 mg
- Vláknina 624 mg
- Vitamín A 624 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a rozřízneme na plát, který naklepeme doširoka.
-
2
Hovězí maso společně s cibulí umeleme, osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Vše promícháme.
-
3
Plát masa potřeme směsí, do středu položíme oloupané párky a maso zavineme do rolády. Převážeme provázkem a osolíme na povrchu.
-
4
Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou pečeme v rozehřáté troubě doměkka.
-
5
Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby dosolíme a povaříme.
-
6
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.