Smažené kalamáry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 19 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 2 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 24.7 mg
- Vláknina 231 mg
- Vitamín A 231 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kalamáry omyjeme, odřízneme hlavu, vyjmeme kost a zbytek rozpůlíme na poloviny. Maso osolíme, na povrchu lehce několikrát nařízneme. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Petržel omyjeme a pokrájíme najemno.
-
2
Olej rozpálíme a maso na něm po dobu 3 minut z každé strany smažíme.
-
3
Nakonec posypeme česnekem, petrželí a ihned servírujeme.