Zeleninový Ajvar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 43 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 18.7 mg
- Draslík 871.7 mg
- Vláknina 13833.4 mg
- Vitamín A 13833.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 240.3 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
2
Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu. Přiklopíme a necháme dusit do změknutí.
-
3
Potom přidáme ocet, sůl, cukr a chilli. Vaříme dále do zhoustnutí. Uvařený ajvar nalijeme do vyvařených sklenic, zavřeme víčky a necháme vychladnout.