Zeleninový Ajvar

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Rajčata
  • 1000 g Paprika červená
  • 500 g Cibule
  • 60 g Cukr krupice
  • 50 ml Olej olivový
  • 200 ml Olej stolní
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 18.7 mg
  • Draslík 871.7 mg
  • Vláknina 13833.4 mg
  • Vitamín A 13833.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 240.3 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu. Přiklopíme a necháme dusit do změknutí.

  • 3

    Potom přidáme ocet, sůl, cukr a chilli. Vaříme dále do zhoustnutí. Uvařený ajvar nalijeme do vyvařených sklenic, zavřeme víčky a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu