Cannelloni plněné kuřecí směsí
Suroviny
- 100 g Cibule
- 200 g Kuřecí prsa
- 100 g Mrkev kořen
- 250 g Rajčata
- 30 g Sýr Parmezán
- 30 g Olivy černé
- 100 g Celer řapíkatý
- 100 g Petržel kořen
- 250 g Cannelloni
- 30 ml Olej olivový
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 30 ml Víno bílé
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Provensálské koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 87 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 92.1 mg
- Draslík 587.9 mg
- Vláknina 6834.5 mg
- Vitamín A 6834.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu a cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Maso pokrájíme najemno. Zapékací mísu vymažeme máslem. Smetanu smícháme s olivami, strouhaným parmezánem a rajčaty.
-
2
Olej rozpálíme a přidáme pokrájenou zeleninu a cibuli, vše restujeme dozlatova. Poté vmícháme pokrájené maso a restujeme dalších 8 minut. Přilijeme víno, přidáme provensálské koření a necháme prohřát. Takto připravenou směs odstavíme z plotny, necháme vychladnout, osolíme a opepříme dle potřeby a poté plníme do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplníme neuvařené těstoviny masovou směsí. Plněné cannelloni naskládáme do zapékací mísy.
-
3
Vše přelijeme rajčatovou omáčkou a dáme péct na 25 minut při 180°C.