Játrové špízy s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 37 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 665.9 mg
- Vláknina 6439.8 mg
- Vitamín A 6439.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra omyjeme a necháme dobře okapat, poté je osolíme. Kousky jater napícháme na špízové jehly. Bílky ušleháme do pěny. Ředkvičky omyjeme a rozpůlíme, Z hrachových lusků odkrojíme tuhé konce a omyjeme je.
-
2
Špízy obalíme v bílku a poté v plátcích mandlí.
-
3
Olej rozpálíme a osmažíme na něm špízy dozlatova. Poté je dáme stranou a na rozpálený olej dáme ředkvičky a hrachové lusky. Krátce osmažíme, osolíme a opepříme. Zeleninu servírujeme teplou se smaženými špízy spolu s výpekem.