Dort z vařených fazolí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 9 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 733.3 mg
- Vláknina 7640 mg
- Vitamín A 7640 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené bílé fazole rozmixujeme, vložíme do mísy, přisypeme dětskou krupičku, strouhanku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto, necháme 20 minut odležet.
-
2
Do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků, formu vymažeme herou, vysypeme 20 gramy strouhanky a vložíme do ní těsto. Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut.
-
3
Dort vyklopíme a necháme vychladnout. Podélně ho rozřízneme, potřeme povidly, slepíme do původního tvaru, posypeme skořicovým cukrem a nakrájíme na jednotlivé porce. Podáváme na dezertních talířcích.