Tofu s cuketami a brokolicí
Suroviny
- 125 g Brokolice
- 125 g Cuketa
- 450 g Sýr sójový - Tofu
- 450 g Špenát listový čerstvý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Celer řapíkatý
- 8 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 4.25 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 0.18 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 10 g
- Sodík 740 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 1105.1 mg
- Vláknina 17376.6 mg
- Vitamín A 17376.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.6 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostky nakrájíme tofu. Ve woku rozpálíme podzemnicový olej. Přidáme pokrájené jarní cibulky, růžičky brokolice, celer, česnek, pokrájenou cuketu, špenát a tofu a smažíme 4 minuty.
-
2
Smícháme v jiné pánvi zeleninový vývar, mleté chilli, sójovou omáčku, sezamový olej a omáčku hoisin a přivedeme k varu.
-
3
Přidáme tofu a smaženou zeleninu a pod pokličkou dusíme 10 minut.
-
4
Ihned podáváme.