Veka bílá s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Citronová kůra
  • 30 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Cukr moučkový
  • 20 g Hera
  • 1000 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 60.1 mg
  • Draslík 357 mg
  • Vláknina 628 mg
  • Vitamín A 628 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, cukr, strouhanou citronovou kůru, trošku soli, přidáme změklé máslo, vejce, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto. Necháme ho 5 minut odležet a zapracujeme do něj hrozinky. Plech potřeme máslovým tukem, z těsta vytvarujeme dvě veky a položíme je na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 45 minut.

  • 2

    Vychladlé veky používáme jako běžné sladké pečivo.

Komentáře k receptu