Zelené rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2191 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 779.5 mg
- Vláknina 13275.5 mg
- Vitamín A 13275.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájenou cibuli a olej dáme do pánve, přikryjeme a smažíme 2 minuty, přidáme rýži a mícháme, až se v oleji obalí. Přilijeme polovinu horkého vývaru a vaříme 2 minuty, dokud se tekutina nevstřebá. Přilijeme zbytek vývaru a povaříme další 2 minuty.
-
2
Nasekáme cuketu, hrášek, chřest a přimícháme do rýže se zbylým vývarem. Pod pokličkou vaříme 8 minut. Přimícháme nasekanou petrželovou nať, osolíme a opepříme. Pod pokličkou necháme stát 5 minut, rýže musí být měkká.
-
3
Před podáváním posypeme nakrájeným parmezánem.