Ratatouille zeleninové na grilu
Suroviny
- 900 g Brambory
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 75 g Sýr Čedar
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 8 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 19.7 mg
- Draslík 1663.3 mg
- Vláknina 23740 mg
- Vitamín A 23740 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Papriky opláchneme, zbavíme semínek a pokrájíme na plátky. Lilek očistíme a pokrájíme též na plátky. Cukety očistíme a pokrájíme na kolečka.
-
2
Do velkého hrnce dáme cibuli, česnek, papriky, rajčata a bouquet garni. Přidáme sůl, pepř a rajčatový protlak. Přivedeme k varu a pod pokličkou podusíme 10 minut. Přimícháme připravený lilek a cukety a bez pokličky vaříme 10 minut za občasného míchání.
-
3
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Dáme do pánve a zalijeme vodou, přivedeme k varu a 12 minut vaříme. Poté je necháme okapat a dáme stranou.
-
4
Do zapékací nádoby přemístíme zeleninu. Uvařené brambory narovnáme přes zeleninu a brambory posypeme strouhaným sýrem. Dáme do ohřátého grilu na 5 minut.
-
5
Podáváme posypané pažitkou.