Fettuccine s ořechovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 275 g Ořechy vlašské
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 115 g Olivy černé
  • 450 g Těstoviny Fettuccine
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 34.3 mg
  • Draslík 237.3 mg
  • Vláknina 11789.8 mg
  • Vitamín A 11789.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mělké mísy vložíme krajíčky chleba, přelijeme mlékem a necháme namáčet, dokud se nevsákne.

  • 2

    Na plech rozprostřeme vlašské ořechy a pečeme v předehřáté troubě 5 minut při teplotě 190 stupňů. Poté dáme stranou, aby vychladly.

  • 3

    Mlékem nasáklý chléb, rozetřený česnek, ořechy, olivy, 6 lžic olivového oleje a parmezán vložíme do mixéru a rozmixujeme na pastu. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.

  • 4

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny fettuccine a lžíci oleje a vaříme 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a vmícháme do nich zbylý olivový olej.

  • 5

    Fettuccine rozdělíme na jednotlivé talíře, polijeme omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu