Fettuccine s ořechovou omáčkou
Suroviny
- 275 g Ořechy vlašské
- 60 g Sýr Parmezán
- 115 g Olivy černé
- 450 g Těstoviny Fettuccine
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
- 2.5 l Voda pitná
- 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 3 dl Mléko polotučné
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 56 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 34.3 mg
- Draslík 237.3 mg
- Vláknina 11789.8 mg
- Vitamín A 11789.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mělké mísy vložíme krajíčky chleba, přelijeme mlékem a necháme namáčet, dokud se nevsákne.
-
2
Na plech rozprostřeme vlašské ořechy a pečeme v předehřáté troubě 5 minut při teplotě 190 stupňů. Poté dáme stranou, aby vychladly.
-
3
Mlékem nasáklý chléb, rozetřený česnek, ořechy, olivy, 6 lžic olivového oleje a parmezán vložíme do mixéru a rozmixujeme na pastu. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.
-
4
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny fettuccine a lžíci oleje a vaříme 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a vmícháme do nich zbylý olivový olej.
-
5
Fettuccine rozdělíme na jednotlivé talíře, polijeme omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.