Guláš z červených fazolí s knedlíky
Suroviny
- 225 g Karotka
- 225 g Brambory
- 225 g Cuketa
- 125 g Čočka červená
- 400 g Fazole
- 125 g Mouka pšeničná hladká
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cibule červená
- 2 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Rajčata
- 8.5 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Tuk
- 7 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
- Sacharidy 141 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1270 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 13.3 mg
- Draslík 1367.4 mg
- Vláknina 21846.8 mg
- Vitamín A 21846.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V ohnivzdorné nádobě zahřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a celer, až změknou. Přilijeme vývar, přidáme pokrájenou karotku a brambory a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou cuketu, čočku, fazole, rajčata, papriku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
-
2
Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl a papriku. Vmícháme tuk a přiléváme vodu, vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 8 dílů a vyválíme koule.
-
3
Knedlíky přidáme do guláše tak, že je do něj ponoříme, přikryjeme a necháme dusit 15 minut.
-
4
Poté ihned podáváme.