Guláš z červených fazolí s knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Karotka
  • 225 g Brambory
  • 225 g Cuketa
  • 125 g Čočka červená
  • 400 g Fazole
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Rajčata
  • 8.5 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 7 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 141 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1270 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 1367.4 mg
  • Vláknina 21846.8 mg
  • Vitamín A 21846.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V ohnivzdorné nádobě zahřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a celer, až změknou. Přilijeme vývar, přidáme pokrájenou karotku a brambory a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou cuketu, čočku, fazole, rajčata, papriku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl a papriku. Vmícháme tuk a přiléváme vodu, vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 8 dílů a vyválíme koule.

  • 3

    Knedlíky přidáme do guláše tak, že je do něj ponoříme, přikryjeme a necháme dusit 15 minut.

  • 4

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu