Moravský vrabec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1023 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 71.5 mg
- Draslík 279 mg
- Vláknina 932 mg
- Vitamín A 932 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Vepřovou plec opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na kousky, vložíme do pekáče, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky a česnekem rozsekaným na drobno. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou upečeme doměkka a dozlatova. Cibule a česnek se nesmí připálit.
-
2
Upečené maso vyjmeme, vydusíme šťávu-výpek na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
-
3
Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.