Hukvaldská roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 120 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 350 g Rýže dušená
  • 400 g Vepřová kýta
  • 200 g Houby nakládané
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 338.3 mg
  • Draslík 571.4 mg
  • Vláknina 6425 mg
  • Vitamín A 6425 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a rozkrájíme ji tak, aby vznikl velký plát. Naklepeme jej, osolíme, opepříme, potřeme zlehka plnotučnou hořčicí. Po celé ploše masa rozložíme plátky anglické slaniny.

  • 2

    V pánvičce na másle usmažíme polotuhou vaječnou smaženici, ochucenou solí (0.5 lžičky), bílým pepřem a odstavíme ji z plotny. Scedíme konzervovaný zelený hrášek, zamícháme do vajíček a směs dáme na připravený plát. Maso zabalíme do rolády a pevně stáhneme nití, aby se roláda neotevřela.

  • 3

    Do zapékací mísy dáme 4 lžíce oleje, 1 lžíci sádla, položíme na něj roládu a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 15-20 minut, maso polijeme výpekem a podlijeme 1.5-2 dl vody. Mísu zakryjeme a pečeme přibližně ještě 40-45 minut. Během doby maso poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.

  • 4

    Upečenou roládu vyjmeme a opatrně z ní odstraníme nitě. Výpek poprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme.

  • 5

    Roládu nakrájíme na porce a upravíme na talíře. Jako přílohu podáváme dušenou rýži, kterou polijeme výpekem. Přiložíme nakládané sladkokyselé houby a podáváme.

Komentáře k receptu