Kotlety s hříbky
Suroviny
- 100 g Pastinák
- 700 g Vepřové kotlety
- 250 g Hříbky čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 32 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 129.8 mg
- Draslík 958.5 mg
- Vláknina 14732.7 mg
- Vitamín A 14732.7 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé mladé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Petrželku, pažitku a pastiňák omyjeme. Bylinky drobně pokrájíme, dáme do misky a smícháme. Pastiňák pokrájíme na kolečka.
-
2
Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme, naklepeme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a solí.
-
3
V pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a řízky osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 4 minuty z každé strany. Vyjmeme je z omastku, odložíme do mísy a uchováme teplé. Na ten samý omastek dáme cibuli pokrájenou na kroužky. Krátce ji orestujeme.
-
4
V rendlíku rozpálíme máslo s 2 lžícemi oleje. Přidáme hříbky, osolíme je (0.5-1 lžička), posypeme kmínem a bílým pepřem. Hříbky nejdříve za častého míchání podusíme. Přidáme k houbám pastiňák. Když se z hub vyvaří všechna voda, usmažíme je se zeleninou dozlatova. Smažení hub trvá přibližně 10-12 minut.
-
5
Na talíře položíme přírodní řízky, na každý rozdělíme cibuli, houbovou směs, vše posypeme petrželkou s pažitkou a servírujeme.